Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Viber придоби Chatter Commerce – първата в света клавиатура за онлайн пазаруване

Viber придоби Chatter Commerce – първата в света клавиатура за онлайн пазаруване

Rakuten Viber обяви днес придобиването на Chatter Commerce - стартъпът, който създаде първия код за онлайн търговия ShopChat. Сделката идва след четиримесечен тест период на Viber Instant Shopping в САЩ. 

30% от потребителите на Viber в щатите са използвали тази функционалност след пускането ѝ през март 2017 г. Японската компания Rakuten Inc., глобален лидер в електронната търговия, от чието семейство е Rakuten Viber, вече инвестира веднъж в Chatter Commerce по време на първия им кръг на финансиране. 

Rakuten Viber прави решителна стъпка в посока разработване на функционалност за онлайн пазаруване, предоставяйки на потребителите възможност да го правят директно в приложението, базирайки се на схващането, че пазаруването е социална дейност. Instant Shopping създава ново изживяване за потребителите на Viber, като им позволява да пазаруват заедно с любимите си хора, без да се налага да посещават магазина – от търсене, споделяне и обсъждане на покупката до директна комуникация с любимия им бранд.

Екипът на Chatter Commerce, който се състои от седем инженери, базирани в Сан Франциско, ще стане част от екипа на Rakuten Viber. Зефрин Ласкер, изпълнителен директор и съосновател на Chattere Commerce ще встъпи в длъжност глобален директор електронна търговия в Rakuten Viber. В тази роля, Ласкер ще управлява стратегията на компанията за електронна търговия, фокусирайки се върху разширяване към нови пазари, както и към откриване на повече технологии, които допълнително да обогатят потребителското изживяване във Viber.  

"Ние създадохме Chatter Commerce водени от идеята, че хората трябва да могат да правят много повече неща в приложението си за разговори, отколкото в момента“, каза Ласкер. „Новаторският поглед на Rakuten Viber се простира далеч над дребните детайли, свързани с оптимизиране функционалностите на повечето апликации за разговори днес, и по-скоро се фокусира върху това значително да разшири ролята, която имат в живота на хората“.

„Тази инвестиция е нова стъпка към трансформацията на Viber в мултифункционална комуникационна платформа. Искаме да създадем по-голяма стойност за стотиците милиони потребители, които имаме по света, като съхраним изживяването. Технологията на Chatter Commerce ще допълни нашата визия за това, а екипът им перфектно пасва на културата ни за иновации“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.

Вижте още

Актьорът Върн Тройър почина на 49 години

Актьорът Върн Тройър, станал известен с ролята си на Мини Ми в комедийната филмова поредица "Остин Пауърс", почина вчера, предаде ДПА, цитирайки изявление на ....

Добави Коментар

CAPTCHA