Сряда 16, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Microsoft работи върху нови очила

Microsoft работи върху нови очила

Microsoft определено загуби битката на пазара за смартфони - неговата OS Windows 10 Mobile почти не присъства. Въпреки това през последните няколко години Microsoft показа много напреднали технологии, които не само могат да се конкурират със смартфоните, но и да бъдат тяхна алтернатива. Microsoft се справя доста добре с добавената реалност, която според всички изтъкнати специалисти е бъдещето на смарт технологиите.

Например очилата Microsoft HoloLens, които изглеждат твърде големи и леко смешни засега. И немного удобни за дълъг период. Microsoft очевидно знае това и работи върху нови очила, които изглеждат като всички други очила, с тази разлика, че могат да покажат холограми в пространството около потребителя с видимост от цели 80 градуса.

Тези очила обаче имат още много ограничения. Първото голямо ограничение е, че те имат само един дисплей, на едното око, въпреки че от Microsoft подчертават, че той е с много висока резолюция, контраст и отлични цветове. Също така Microsoft все още работят върху фокуса - планира се специален софтуер за потребители с късогледство или далекогледство, за да могат те да виждат без лещи.

Но защо това да е технология на бъдещето? Представете си просто, че любимите ви приложения, уебстраници и приятели ще бъдат навсякъде около вас. Да няма вече нужда да вадите вашия смартфон, за да видите най-новите Stories на Instagram и Snapchat. Нямате нужда от смартфон, за да проведете видеоразговори в Skype или да проверите какво ново се случва по света. Би било интересно, нали?

                                    

Вижте още

От днес до 20 август на Седемте рилски езера ще се проведе съборът на Бялото братство

От днес до 20 август на Седемте рилски езера ще се проведе съборът на Бялото братство, в района на събора и по маршрута за придвижване на участниците и гостите ще и....

Добави Коментар

CAPTCHA