Понеделник 23, Юли 2018
Горещи Новини
Начало / LG пуска смартфон, който ще прогонва комари

LG пуска смартфон, който ще прогонва комари

В модела на LG K7i, представен от южнокорейската компания на Мобилния конгрес в Индия тази седмица, е вградена технология, която може да гони комари. На гърба на телефона има малка дупчица, покрита с мрежа, от която се излъчват вълни. 

Вълните трябва да отстраняват насекомите, но да са абсолютно безвредни за хората, казват от компанията, цитирани от CNNMoney. 

Някои други продукти на марката, като климатиците и телевизорите, вече са снабдени с технологията за прогонване на комари, но това е първия път, в който се използва към смартфон.

К7i, който ще използва Android, ще бъде на цена от $122. От LG планират да го пуснат в продажба и в други страни. 

Индия от дълго време се бори с болести като малария и денга, които се разпространяват чрез комари. Всяка година правителството съобщава за хиляди случаи на заболели и стотици починали вследствие на това. 

„Компанията има за цел да осигури по-здравословен живот на индийските си клиенти“, казва Амит Гужрал, главен маркетингов специалист на LG за Индия.

Вижте още

Пробегът на мира преминава през Благоевград

Благоевград посреща Пробег на мира, част от „Световен пробег на мира“. Събитието ще се проведе днес от 14.30 часа. Маршрутът започва от паркинга на магазин ЛИ....

Добави Коментар

CAPTCHA