Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / LG пуска смартфон, който ще прогонва комари

LG пуска смартфон, който ще прогонва комари

В модела на LG K7i, представен от южнокорейската компания на Мобилния конгрес в Индия тази седмица, е вградена технология, която може да гони комари. На гърба на телефона има малка дупчица, покрита с мрежа, от която се излъчват вълни. 

Вълните трябва да отстраняват насекомите, но да са абсолютно безвредни за хората, казват от компанията, цитирани от CNNMoney. 

Някои други продукти на марката, като климатиците и телевизорите, вече са снабдени с технологията за прогонване на комари, но това е първия път, в който се използва към смартфон.

К7i, който ще използва Android, ще бъде на цена от $122. От LG планират да го пуснат в продажба и в други страни. 

Индия от дълго време се бори с болести като малария и денга, които се разпространяват чрез комари. Всяка година правителството съобщава за хиляди случаи на заболели и стотици починали вследствие на това. 

„Компанията има за цел да осигури по-здравословен живот на индийските си клиенти“, казва Амит Гужрал, главен маркетингов специалист на LG за Индия.

Вижте още

Предстои премахване на неузаконени кабели на частна фирма в село Кулата

Община Петрич трябва да изпълни влязло в сила съдебно решение за премахване на електронно – съобщителна мрежа в село Кулата за доставка на интернет и телевизион....

Добави Коментар

CAPTCHA