Сряда 17, Януари 2018
Горещи Новини
Начало / 78-годишна баба от Сандански даде 2500 лв на телефонни измамници

78-годишна баба от Сандански даде 2500 лв на телефонни измамници

В РУ-Сандански е получен сигнал от 78-годишна жена от гр.Сандански за това, че около 10:00 часа на същата дата, непознат за нея мъж се представил за полицейски служител и й поискал парична сума, като съдействие за залавяне на телефонни измамници.

На пострадалата е нанесена щета на приблизителна стойност около 2 500 лева. За случая е уведомена РП-Благоевград.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

 За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Вижте още

Военен блудства с две момиченца, разголил и своя син с увреждания пред тях!

Военен, който не е от Пловдив, е оказал сексуално насилие на двете деца. Блудството е извършено върху малките и заедно, и по отделно. Семейството, на което са децат....

Добави Коментар

CAPTCHA