Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / 3980 са извършените проверки през октомври от служителите на ЮЗДП

3980 са извършените проверки през октомври от служителите на ЮЗДП

Общо 3977 проверки са извършили през октомври служителите по опазване на горите в териториалните поделения и мобилни контролни звена на Югозападното държавно предприятие. 

997 от проверките са на обекти, в които се извършва дърводобив, 1113 – на превозни средства, транспортиращи дървесина, 1726 – на ловци и 141 – риболовци и други физически лица.

Съставени са 44 констативни протокола и 31 акта за нарушения, от които 30 – по Закона за горите и един – по Закона за лова и опазване на дивеча. И през октомври най-често констатираните незаконни дейности са свързани с транспортиране на дървесина без контролна горска марка и превозен билет.

Задържани са 190 кубически метра дървесина и 15 пространствени куб. метра дърва за огрев,  две каруци, моторен трион и други инструменти за дърводобив.

Системните проверки на служителите на ЮЗДП продължават, като остава засилен контролът в районите с висока концентрация на нарушения. ЮЗДП напомня, че при сигнал на тел. 112 в рамките на един час е готово да реагира на всяко съмнение за нередности в горите.

Вижте още

Путин и Тръмп обсъдиха действия срещу Пхенян

Президентите на Русия Владимир Путин и на САЩ Доналд Тръмп са провели телефонен разговор, в който са обсъдили редица въпроси, включително разрешаването на ядрен....

Добави Коментар

CAPTCHA