Понеделник 17, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / 302 участници на Belasitsa Sky Run

302 участници на Belasitsa Sky Run

Първото международно състезание по планинско бягане, което се организира между България и Македония, започва само след 10 дена. Belasitsa Sky Run ще се проведе на 7-и октомври в подножието на красивата планина Беласица, а трасето ще премине през територии и на двете държави.

За участие в състезанието са се записали 302 участника от 4 държави. Те ще се надпреварват по две трасета като първото стартира в с. Смолари, Македония и завършва в гр. Петрич и е с дължина от 81.4 км и общо изкачване 4100 метра, второто трасе е разположено изцяло в България и започва в с. Камена, а финалът отново е в Петрич (дължина 31,6 км и изкачване 1740 метра).

Belasitsa Sky Run е част от Беласица активен уикенд, който ще се състои в подножието на планината в България и Македония на 7 и 8 октомври 2017 г. и включва и предизвикателното Скоростно изкачване на вр. Конгур, информационен пункт, игри и забавления за деца, кино вечер, посветена на планинското бягане, които ще се състоят на финала в гр. Петрич.

Вижте още

С много емоции премина заключителния концерт на НЧ "Братя Миладинови-1914"

Децата от школата по изкуства се включиха в заключителния концерт на НЧ "Братя Миладинови-1914" преди началото на лятната ваканция. Участие взеха възпитаници....

Добави Коментар

CAPTCHA