Понеделник 19, Ноември 2018
Горещи Новини
Начало / 26 млн. лв. е бюджетът на Гоце Делчев за 2018 г., няма да има увеличение на данъците

26 млн. лв. е бюджетът на Гоце Делчев за 2018 г., няма да има увеличение на данъците

Близо 26 милиона лева ще е бюджетът на Община Гоце Делчев за 2018 година. 15 770 000 лева от тях са държавни проходи, а 10 218 120 лева са предвидените постъпления в общинската хазна от местните данъци и други дейности, като увеличение на местните данъци и такси няма да има. Финансовата рамка бе обявена по време на общественото обсъждане на проекто бюджета. “С този бюджет е осигурена цялостна стабилност на общината през следващата година”, категоричен е кметът Владимир Москов.
 
В сравнение с отминаващата година, бюджетът е увеличен с близо 2 милиона лева, което е свързано с повишените заплати на учителите и завишените средства за издръжка на учебните заведения. С 10 % са увеличени средствата за капиталови разходи и поддръжка на пътищата.

“Въпреки малките местни приходи и трудностите около продажбите на общински имоти, ние правим всичко възможно за привличане на допълнителни средства за капиталови разходи”, допълни кметът Москов.

Възможни са корекции в някои от числата, тъй като все още не е ясен приходния остатък от 2017 г, а също така - последната дума имат общинските съветници, които на свое заседание в началото на идната година трябва да обсъдят и приемат окончателно бюджет 2018, уточни финансовият директор на Община Гоце Делчев - Йорданка Ендрева.

Вижте още

Отстраниха от длъжност кмета на Септември

Специализираният наказателен съд отстрани временно от длъжност кмета на община Септември Марин Рачев. Съдът реши да бъде отстранен и специалистът по инвес....

Добави Коментар

CAPTCHA