Събота 20, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / 20 т канабис са открити и унищожени при операция в Петричко

20 т канабис са открити и унищожени при операция в Петричко

От началото на операцията, която стартира вчера, досега са открити няколко ниви канабис, които са унищожени, а откритото количеството е 20 тона, съобщи на брифинг в петричкото село Първомай главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП).
 
Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР и в нея са участвали служители на ОДМВР-Благоевград и на ГД "Гранична полиция".

Теренът е изключително труден, достъпът е ограничен. И за да бъдат открити тези ниви, най-бързо и най-точно става от въздуха. От началото на годината са задържани 80 кг сух канабис. През миналата година само "Гранична полиция" е задържала около 530 кг сух канабис, отбеляза Кичиков.По думите му до момента са образувани 27 досъдебни производства и има задържани 12 лица.
 
Директорът на ОД МВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев коментира, че килограм сух канабис върви от 3000 до 5000 лева, в зависимост от качеството и количеството, което се продава от дилърите, които търгуват с този наркотик. От 10 кг суров канабис излизат около 800 грама до 1 кг сух канабис.От началото на сезона общото количество суров канабис, което сме открили и унищожили е около 58 тона, каза комисар Хаджиев. В повечето случаи, местата, където се откриват насаждения от канабис са в държавен горски фонд. В някои от случаите възрастни хора поемат вината с цел да се избегне наказателна отговорност, но съвместните действия на прокуратура и МВР противодействат на този вид престъпност. Основно местата, където откриваме ниви с канабис са в планините Беласица и Огражден, каза още старши комисар Хаджиев.

Вижте още

Предстои заснемане от въздуха на античен град Хераклея Синтика

Петрич. През 2017 година се навършват 10 години от започването на археологическия проучвания на античен град Хераклея Синтика. Това каза в интервю за Радио „Ф....

Добави Коментар

CAPTCHA