Понеделник 17, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / 20 т канабис са открити и унищожени при операция в Петричко

20 т канабис са открити и унищожени при операция в Петричко

От началото на операцията, която стартира вчера, досега са открити няколко ниви канабис, които са унищожени, а откритото количеството е 20 тона, съобщи на брифинг в петричкото село Първомай главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП).
 
Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР и в нея са участвали служители на ОДМВР-Благоевград и на ГД "Гранична полиция".

Теренът е изключително труден, достъпът е ограничен. И за да бъдат открити тези ниви, най-бързо и най-точно става от въздуха. От началото на годината са задържани 80 кг сух канабис. През миналата година само "Гранична полиция" е задържала около 530 кг сух канабис, отбеляза Кичиков.По думите му до момента са образувани 27 досъдебни производства и има задържани 12 лица.
 
Директорът на ОД МВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев коментира, че килограм сух канабис върви от 3000 до 5000 лева, в зависимост от качеството и количеството, което се продава от дилърите, които търгуват с този наркотик. От 10 кг суров канабис излизат около 800 грама до 1 кг сух канабис.От началото на сезона общото количество суров канабис, което сме открили и унищожили е около 58 тона, каза комисар Хаджиев. В повечето случаи, местата, където се откриват насаждения от канабис са в държавен горски фонд. В някои от случаите възрастни хора поемат вината с цел да се избегне наказателна отговорност, но съвместните действия на прокуратура и МВР противодействат на този вид престъпност. Основно местата, където откриваме ниви с канабис са в планините Беласица и Огражден, каза още старши комисар Хаджиев.

Вижте още

Първи протест срещу Макрон във Франция

Френският президент Еманюел Макрон е изправен пред първия си голям тест, тъй като в градове в цяла Франция започнаха протести срещу изменения в трудовото законо....

Добави Коментар

CAPTCHA