Събота 23, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / 20 от мечките в парка край Белица заспаха зимен сън

20 от мечките в парка край Белица заспаха зимен сън

20 от общо  26 обитатели в Парка за танцуващи мечки край Белица вече спят зимен сън. По думите на ръководителя на екипа в парка - Васил  Мадолев, колкото и странно да звучи, тази година мечките заспиват два пъти. Преди около месец повечето от мечките са се прибрали в бърлогите си, за да се подготвят за хибернацията, но вследствие на поройните дъждове в началото на декември, някои от  бърлогите са се наводнили и обитателките им са излезли навън.

Мадолев уточни, че отново са сложени слама и сухи листа и преди 5-6 дни те отново са заспали зимен сън. От шестте пък, които не спят, пет вече се подготвят. Най-вероятно само мечето Рико, което е най-новият обитател на парка няма да заспи. Продължителността на зимния сън при мечките е около два-три месеца, но колко време ще продължи зависи от това колко добре са се нахранили през късната есен.

Според Мадолев, големият здравословен проблем при мечките е зрението и допълни, че през пролетта на една от мецаните предстои операция на едното око, за да може зрението да и бъде възстановено.

Това лято паркът  е посетен от около 20 000 души, което е по-малко от миналата година. От екипа в парка коментираха, че причината за това е студеното време през месец април и дъждовния месец май. Новото пък, което предстои да се  направи в Парка за танцуващи мечки детски център, в който най-малките посетители ще бъдат запознати с информация изцяло свързана с мечките,като колко тежат, колко бързо тичат, каква сила имат.

Вижте още

КФН предлага драстично увеличение на някои такси

Комисията за финансов надзор предлага таксите, които се събират от поднадзорните лица, да се увеличат драстично. По този начин регулаторът цели да постигне финан....

Добави Коментар

CAPTCHA