Неделя 15, Юли 2018
Горещи Новини
Начало / 20 атентати са били осуетени във Франция през 2017 г.

20 атентати са били осуетени във Франция през 2017 г.

Двайсет атентата са били осуетени във Франция през 2017 г. Това заяви френският вътрешен министър Жерар Колон в интервю за в. "Прогре", предаде Франс прес.

През ноември за последно министерството публикува данни в тази насока. Тогава те показваха осуетени през 2017 г. 13 атентата. Жерар Колон не навлезе в подробности за 7-те осуетени атентата, добавени към този списък.
 
"Трябва да бъдем бдителни навсякъде. Днес няма територия, за която можем да кажем, че рискът е несъществуващ", каза той.

Новината идва в момент, в който Франция си спомня за жертвите на атентат срещу редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо" и на нападението срещу еврейския супермаркет в Париж. Двете атаки станаха съответно на 7 и 9 януари 2015 г.
 
На 13 ноември същата година 130 души бяха убити в серия от атентати в Париж, извършени от последователи на Ислямска държава.

През 2017 г. за две атаки във Франция отговорност пое ИД - на 20 април на авенюто Шан-з-Елизе в Париж и на 1 октомври на гарата Сен Шарл в Марсилия. В тях загинаха 3 души.

Вижте още

България и Македония ще проведат първото си съвместно заседание

Правителствата на България и Република Македония ще проведат първото си съвместно заседание. Срещата на двата кабинета ще се проведе утре (23 ноември) в Струми....

Добави Коментар

CAPTCHA