Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / 20 атентати са били осуетени във Франция през 2017 г.

20 атентати са били осуетени във Франция през 2017 г.

Двайсет атентата са били осуетени във Франция през 2017 г. Това заяви френският вътрешен министър Жерар Колон в интервю за в. "Прогре", предаде Франс прес.

През ноември за последно министерството публикува данни в тази насока. Тогава те показваха осуетени през 2017 г. 13 атентата. Жерар Колон не навлезе в подробности за 7-те осуетени атентата, добавени към този списък.
 
"Трябва да бъдем бдителни навсякъде. Днес няма територия, за която можем да кажем, че рискът е несъществуващ", каза той.

Новината идва в момент, в който Франция си спомня за жертвите на атентат срещу редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо" и на нападението срещу еврейския супермаркет в Париж. Двете атаки станаха съответно на 7 и 9 януари 2015 г.
 
На 13 ноември същата година 130 души бяха убити в серия от атентати в Париж, извършени от последователи на Ислямска държава.

През 2017 г. за две атаки във Франция отговорност пое ИД - на 20 април на авенюто Шан-з-Елизе в Париж и на 1 октомври на гарата Сен Шарл в Марсилия. В тях загинаха 3 души.

Вижте още

Започнаха номинациите за „Спортист на годината” в община Петрич

При селекцията за приза „Спортист на годината” ще се приемат номинации в три категории: мъже и жени; юноши и девойки /13-18 години/; деца /момичета и момчета/. При к....

Добави Коментар

CAPTCHA