Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / 172 жилища за социално слаби строят в Благоевград, променят Наредбата за настаняване

172 жилища за социално слаби строят в Благоевград, променят Наредбата за настаняване

С първа копка и водосвет дадоха старт на строежа на три блока със 172 жилища за социално слаби хора в Благоевград. Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж” и е на стойност 9 506 000 лева.

„В тази цена се включват не само строително-монтажните работи, но и оборудването. Апартаментите ще бъдат направени до ключ, а не само в груб строеж. Бройката им е съобразена с терена, с подходящата квадратура. В момента имаме 525 социални жилища и с тези нови 172 ще разполагаме с близо 700, с което изпълняваме нашия ангажимент към хората в нужда”, заяви кметът на община Благоевград – д-р Атанас Камбитов.
Крайният срок за завършване на дейностите е ноември догодина, но се очаква фирмата да се справи по-рано и през май 2018 г. да се пререже лентата на обекта.  

„Разпоредих да се промени Наредбата за ползване на социални жилища. Има много случаи, в които апартаментите се унищожават, вършат се вандалщини в тях. Занапред това няма да случва. Който руши, който не си плаща дълъг период от време наема, който не си праща децата на училище, няма да има право на социално жилище. Ще има нови критерии за получаване и за ползване на общинските жилища”, разкри градоначалникът. Той призна, че се ужасил, когато видял, че в апартамент се е палил огън. Това е опасно и за съседите. „Искаме да защитим имуществото си , затова ще имваме механизъм да реагираме остро, бързо и твърдо”, уточни кметът Камбитов.

Вижте още

Високоскоростен влак свързва Берлин и Мюнхен за 4 часа

Новият високоскоростен влак в Германия ICE Sprinter направи първото си пътуване между Берлин и Мюнхен. С около 300 км/ ч той пропътува разстоянието между двата града за 3....

Добави Коментар

CAPTCHA