Събота 23, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / 11-годишно момиче си измисли нападение

11-годишно момиче си измисли нападение

11-годишна мюсюлманка от Торонто скалъпи история, която привлече вниманието на медиите и обществото в Канада, включително на премиера Джъстин Трюдо. Полицията разследва случая и установи, че твърденията са измислица.

Момичето твърдеше, че е било атакувано от мъж. Според детето той разрязал хиджаба му с ножици, докато отивало към училището с по-малкия си брат.


Няма обяснение за мотива на момичето да разгласи „нападението“ в петък. След като новината за станалото с детето влезе в емисиите на националните медии в Канада, премиерът Джъстин Трюдо категорично осъди атаката в изявление.

„След подробно разследване полицията заключи, че описаните събития не са се случили“, гласи заключението на властите. Служителите на реда прегледали кадри от камери за наблюдение и разговаряли с няколко човека, живеещи в близост до началното училище в Торонто, където момичето твърдяло, че е извършено нападението.


"Разследването приключи", се казва в полицейското изявление.

Вижте още

От югозапад валежите ще спират и облачността ще започне да се разкъсва

Вторият по сила – жълт код за опасно ниски температури е обявен в 22 обласи в страната за 28 февруари, сряда, сочи справка в сайта на НИМХ към БАН. Само в шест области....

Добави Коментар

CAPTCHA