Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / 10 изоставени места, които е невъзможно да посетите (галерия)

10 изоставени места, които е невъзможно да посетите (галерия)

Наистина, това са впечатляващи гледки. Някои от тях гъмжат от змии, други са радиоактивни, но всички привличат вниманието на любопитни туристи. Но влизането в тези изолирани места е изключително опасно.

Вижте кои са те:

10. Островът на змиите, Бразилия


Този тропически остров се издига на 206 м височина и посещенията са абсолютно забранени. Там не живее никои, освен 4000 от най-отровните змии в света. През 1920 г. изчезва човекът, охранявал фара на острова. Хората, които са изпратени да го търсят, също изчезват.

9. Одески катакомби


Катакомбите се състоят от над 2500 км тунели под украинския град. Смята се, че тези лабиринти са по-големи дори от тези под Лондон и Париж. Достъпът е забранен, но често любопитни хора навлизат навътре.

8. Рафинетията Брио, Тексас


Мястото се използвало за производство на химическо оръжие в годините между 1957 и 1982. Поради изтичане на токсични отпадъци обаче, индустриалната зона е затворена. Причинява огромни щети на околната среда, включително и на хората, живеещи в близост. Достъпът е абсолютно забранен.

7. о-в Северният брат, Ню Йорк


Първоначално това място е било използвано за карантинна зона за изолиране на хора със заразни болести. По-късно става болница за ветерани, а след това за пристрастени към хероин. Накрая мястото е изоставено и днес посещенията са забранени.

6. Лаборатории за ядрени самолети, САЩ


Това място в щата Джорджия е първото, на което са проведени ядрени тестове на територията на страната. Там се е изследвал и ефектът на радиацията върху околната среда . Комплексът е затворен през 1971г.

5. Ускорител на частици, Тексас, САЩ


Още известен като Дезъртън, огромният и изключително скъп комплекс започва да работи през 1980 година.

4. Ъпър Хейфърд, Оксфорд


Мястото е било база на Кралските военновъздушни сили и се е използвало за съхранение на ядрено оръжие в западна Европа. През 1993 година е затворено, а днес там живеят редки видове птици и други животни.

3. Гробницата на първия император на Китай


Императорът е погребан там с почести, богатство, както и над 8000 теракотени воини, с техните колесници и коне в реален размер. Вярва се, че в една част от мавзолея има езеро от живак.

2. Изследователска база Аралск-7, Узбекистан


Тази база се е използвала за разработване на биологично оръжие, най-вече различни щамове на антракс. Днес някои хора смятат, че там все още има плъхове, носители на чума и други заразни болести.

1. „Слонска стъпка” в Чернобил


След аварията през 1986 година, огромното изтекло количество от радиоактивен материал образувало известната днес „слонска стъпка”. Според експерти, мястото ще бъде опасно радиоактивно следващите повече от 20 000 години. 

Вижте още

Търсят се 57 младежи за работа в министерството за европредседателството

Търсят се 57 младежи, които да започнат трудовия си път като част от екипа на Министерството за Българско председателство на Съвета на ЕС 2018. Срокът за подаване на ....

Добави Коментар

CAPTCHA