Понеделник 20, Май 2019
Горещи Новини
Начало / ЮЗДП предлага 13 000 елхи за Коледно-новогодишните празници

ЮЗДП предлага 13 000 елхи за Коледно-новогодишните празници

Общо 12 800 коледни елхи, от които 3200 живи с коренова система, има готовност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие.

По традиция добивът на коледни дръвчета започва в началото на декември.

Предлагат се обикновен и сребрист смърч, обикновена и борисова ела, черен и бял бор, зелена дугласка, аризонски кипарис. Основната част от елхите в обхвата на ЮЗДП се добиват при почистване на просеките под далекопроводите, а по-малко са отгледаните в горски разсадници.

Сече се само при заявен интерес от търговци и след подадени заявки в  държавните горски и ловни стопанства. Всяка законно отсечена елха е придружена със специална марка и идивидуален номер.

Елхите се предлагат на различна цена в зависимост от дървесния вид, височината и начина на добив. Отсечените дръвчета са от 2.00 до 30.00 лева. Цените на живите елхи в контейнер, които след празниците могат да бъдат засадени, са от 4.00 до 30.00 лева.

И тази година ЮЗДП предоставя възможност на всеки, който желае да закупи директно коледно дърво от горските стопанства. За целта е необходимо да подаде заявка на тел. 0887 989 859, инж. Вера Станишева – началник отдел „Възобновяване на горите”.

Вижте още

Търсят 5000 работници за зимния сезон в Банско

Специализирана трудова борса ще се организира за поредна година в РазлогСпециализирана трудова борса ще се организира за поредна година в Разлог. Целта е да се п....

Добави Коментар

CAPTCHA