Понеделник 22, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет

Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет

Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет. Това съобщи предNOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

„Очаква се кръгът на обвиняемите да се разшири. Освен чуждестранния прием на студенти, прокуратурата разследва и безстопанственост, установена от Агенцията за държавна финансова инспекция в Медицинския университет в София. И по това направление след събиране на достатъчно доказателства, ще бъдат повдигнати обвинения Там също се касае за злоупотреби в особено големи размери”, обясни тя. 
Акцията на ГДБОП и ДАНС в Медицинския университет се проведе на 19 януари тази година. Седмица по-късно - на 26 януари бяха повдигнати обвинения на шестима души,двама от които работят в университета. 

Един от шестимата обвиняеми дори си позволи да заплашва част от разследващия екип. 
"В петък, когато беше повдигнато обвинение на едно от лицата, то се опита да дестабилизира екипа, отправяйки заплахи и закани. Това няма да остане без последствия. Главният прокурор ще вземе мерки. Абсолютно недопустимо е обвиняемо лице да си позволява подобно поведение", съобщи Арнаудова. 

До момента сме иззели около 130 студентски досиета. До този момент не се установява, грубо казано няма терористи. 

Вижте още

Върховният съд на САЩ решава за мюсюлманската забрана на Тръмп

Върховният съд на САЩ трябва да се произнесе по спорната забрана за посещения на граждани от няколко мюсюлмански държави, представена от президента Доналд Тръмп....

Добави Коментар

CAPTCHA