Четвъртък 20, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / Шивачки се забъркаха в измамна схема, теглили бързи кредити в полза на шефа си

Шивачки се забъркаха в измамна схема, теглили бързи кредити в полза на шефа си

Колективна жалба в полицията и прокуратурата подадоха шивачки от Гоце Делчев, в която твърдят,че са измамени от работодателката им Христина Дамянова, която ги карала да теглят заеми от фирми за бързи кредити,а след това прибирала парите. Дамянова обещавала,че тя ще им плаща вноските и даже ще им даде бонуси към заплатите.

Над 20 жени твърдят,че са теглили от 800 до 15 хиляди лева бързи кредити. Те вярвали,че така ще подпомогнат фирмата, която го била закъсала за финанси и така ще си запазят работните места. Но  фирмата фалирала,  жените станали безработни и на всичко отгоре се сдобили и със заеми. От скоро започнали непрекъснато да им звънят от кредитните фирми с искане да връщат парите, които с лихвите станали двойни. И така шивачките разбрали,че са станали жертва на измама.  

Жените разказват,че  шефката им Христина Дамянова преди време е работила в подобна фирма за бързи кредити. Но след това направила шивашки цех и 60 души започнали работа там. После го закъсала и  накарала работничките да теглят кредити като им взимала парите.

Разбира се Дамянова сега отрича схемата и твърди,че никой насила не е карал шивачките да си теглят кредитите. Тя отрича да е вземала парите им.

Жените обаче са гневни и се заканват със саморазправа. Шивачките са подали жалба и до омбудсмана Мая Манолова.

Прокуратурата започва разследване по случая./pirinsko

Вижте още

Шефът на Онкологията в София с обвинение за над 1,9 млн. лв.

Специализираното звено „Антикорупция” към Софийска градска прокуратура повдигна обвинение в безстопанственост на шефа на столичната Онкология д-р Валентин А....

Добави Коментар

CAPTCHA