Неделя 22, Септември 2019
Горещи Новини
Начало / Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови Искър

Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови Искър

Шесто денонощие продължава разследването на шесторното убийство в Нови Искър, извършено в новогодишната нощ. Шестима души, петима от които от едно семейство, бяха открити мъртви на 2 и 3 януари. На 4 януари бе съобщено, че има конкретен заподозрян за престъплението и на четвъртия ден от издирването му той също бе открит мъртъв, като се смята, че се е самоубил. Мотивът за убийствата се изяснява, макар по първоначална информация да бе съобщено, че мъжът, издирван от години за влязла в сила присъда, е убил цяло семейство заради любовна афера. Според разследващите шесторното убийство е без аналог в най-новата ни история.
 
Шестте дни разследване
 
2 януари: Около 16 часа следобед в къща на улица „Лозянски път“ в Нови Искър бяха открити телата на петима души – на 41-годишния Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му 16-годишна дъщеря Нанси, на нейния приятел Боби, както и на 72-годишната й баба по майчина линия – Еленка. Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им, застреляно е открито и кучето им. Същия ден за издирване бе обявена 44-годишната Кети Кюхова, с която Юнаков живеел на семейни начала и е майка на тийнейджърката. Полицията съобщи, че търси и автомобила на семейството – джип BMW.

3 януари: Сутринта на 3 януари съсед на семейството, който бил поемно лице при огледа на местопрестъплението, съобщи в телевизионен ефир, че издирваната е открита мъртва. Намерен бил и семейният автомобил в гориста местност край Нови Искър. По-късно в рамките на деня полицията и следствието дадоха брифинг и потвърдиха информацията. Междувременно стана ясно и че журналисти са открили тефтерче близо до мястото, където е намерено тялото на Кюхова, като графологична експертиза трябва да установи чие е. Разследващите оповестиха, че става дума за шесторно убийство, като жертвите са застреляни с повече от един куршум.  Главният комисар на МВР старши комисар Младен Маринов посочи, че се работи по всички версии за престъплението. Той бе категоричен, че няма заподозрени сред близките на жертвите.
 
4 януари: На 4 януари стана ясно, че има конкретен заподозрян за шесторното убийство – 56-годишният Росен Ангелов – криминално проявен и осъждан. Полицията го обяви за общодържавно издирване и помоли хората за съдействие, предупреждавайки, че е възможно мъжът да е въоръжен и опасен. Междувременно в района около свогенското село Луково започна операция по издирване на заподозрения, като в нея се включи и хеликоптер.  Същия ден вечерта полицията претърсила вила край Луково, в която се предполага, че се е укривал  Ангелов.
 
5 януари: Кметът на Луково Румен Колев разказа в телевизионен ефир за огледа на къщата от разследващите. „В къщата видимо е живял човек, като до към 09:30 - 10:00 ч. сутринта вчера най-късно е напуснал къщата. Имаше включени електроуреди, компютърът беше включен. Явно човекът, който е бил вътре, се е уплашил. Имаше приготвена храна. Беше затоплено. Намерихме и снимки на Росен Ангелов. Те са иззети”, заяви Колев. Операцията по издирването на Ангелов продължи през целия ден. В хода на акцията, в която се включиха и военни, разследващите се натъкнаха на труп в река Искър. Оказа, че той е на човек, който бил в неизвестност от началото на декември.
 
Следобед на 5 януари следствие и полицията заявиха категорично: по недвусмислен начин, чрез ДНК анализ е доказано, че извършител на жестокото престъпление е Росен Ангелов. Той имал връзка с Кети Кюхова, която продължавала в период от шест месеца преди убийството. Стана ясно и че МВР издирвало Ангелов в продължение на 8 години заради влязла в сила присъда, която е произнесена задочно, тъй като мъжът се укрил. Полицията направила няколко опита да го залови през годините след получена информация, които обаче се оказали неуспешни.

Укрилият се от правосъдие имал три ефективни присъди: за кражба от 1984 година, като тази присъда излежал; за изнасилване от 1999 година, като тези присъда била 7-годишна, но бил пуснат предсрочно през 2002 година, а третата присъда – за осем години лишаване от свобода, преди която извършителят се укрил, била за блудство с дете. Междувременно Ангелов нямал документи и работа, издържал се от заеми и дребни услуги, наричали го „горския човек“, твърдяха от полицията. Издирването му продължи, като той бе задочно обвинен за шесторното убийство.
 
6 януари: Въпреки усилията, на Йордановден все още нямаше следа от Ангелов. Стана ясно, че полицията проверила адреси в столичните квартали Дружба, Люлин и Надежда, където той живеел през годините. Търсенето му продължи и в района на Луково. Междувременно от тефтера, открит край тялото на Кюхова, „излязоха“ и записки за това как се смятат вот и преференции от последните парламентарни избори. 
 
7 януари: На Ивановден полицията съобщи, че в изоставена постройка в село Луково е открит труп на мъж с огнестрелна рана в слепоочието. Мъжът прилича на издирвания Росен Ангелов.

"Около 14.00 ч. при поредното претърсване на изоставена къща е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държал е пистолет в ръката си. На пръв поглед се вижда, че е имал огнестрелна рана в слепоочието, към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта", заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.


Предстои времето на смъртта и самоличността на загиналия да бъдат съответно установени и потвърдени от експертизи. Маринов допълни, че разследването продължава, като се образува досъдебно производство и за седмия намерен труп. Изяснява се и мотивът за извършеното престъпление макар според първоначалните разкрития той да е личен - връзка между Ангелов и Кюхова.
 
В деня, в който бе открит трупът, за който се предполага, че е на Ангелов, бе обявено и че докато е издирван през изминалите години, Ангелов работел като строител и в автосервиз без договор и документи. Последният му работодател го описва като затворен човек, но сприхав. Твърди, че Ангелов и Кюхова се запознали в къща в Нови Искър и връзката им продължила до ноември, а в последно време соченият за убиец на шестима станал затворен и особен. По разказа на Драгомир Кюхова и Ангелов продължили да си пишат, но последният станал „съвсем различен човек“.

Вижте още

Очакват се 200 хил. посетители на тазгодишното издание на „Strumica OPEN festival“

Около 200 хил. посетители се очакват на тазгодишното издание на „Strumica OPEN festival“, който продължава до 13 август. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на&....

Добави Коментар

CAPTCHA