Неделя 19, Май 2019
Горещи Новини
Начало / Честата смяна на часовите пояси нарушава не само съня

Честата смяна на часовите пояси нарушава не само съня

Честата смяна на часовите пояси не нарушава само съня, а се отразява негативно и върху стомашно-чревния тракт, предупреди Керълайн Уелбъри, специалист по семейна медицина в Джорджтаунския университет, цитирана от в. "Дейли мейл".

Когато човек преминава през различни времеви участъци, работата на участъка на мозъка, отговарящ за чувството на глад, излиза от обичайния си режим. Това води до разстройство на стомашно-чревния тракт. Проф. Уелбъри нарича това състояние "gut lag".

Специалистите препоръчват срещу гадене да консумираме зелени ябълки по време на полет
Специалистите препоръчват срещу гадене да консумираме зелени ябълки по време на полет ThinkStock/Getty Images

За да се избегнат подобни негативни последствия, при дълги полети, тя съветва да се храним на малки порции. А веднага след това да съобразим храненето си със съответния нов часови пояс за закуска, обяд и вечеря.

Специалистите препоръчват срещу гадене да консумираме зелени ябълки по време на полет. В тях се съдържат полезни влакна, които способстват за отстраняването на предизвикващите гадене микроорганизми. А що се отнася до пътниците, на които им става лошо в самолета, най-добре е те да бъдат настанявани на нивото на крилата на летателния апарат.

Вижте още

59 - годишен шофьор се заби в автомобил край Хаджидимово, жена и 10-годишно момиченце пострадаха

На 21.08.2017г. около 12:50 часа по път II-19 от с.Садово, общ.Хаджидимово към ГКПП „Илинден“, лек автомобил „Форд Фокус“ с 59-годишен водач от с.Теплен, общ.Хаджидимово, зав....

Добави Коментар

CAPTCHA