Събота 23, Март 2019
Горещи Новини
Начало / Цветан Цветанов: Над 350 млн. лева са вложени в спортна инфраструктура по време на управлението на ГЕРБ

Цветан Цветанов: Над 350 млн. лева са вложени в спортна инфраструктура по време на управлението на ГЕРБ

За годините, когато управляваше ГЕРБ,  бяха вложени над 350 милиона лева за спортна инфраструктура. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в дебатите по промените на първо четене в Закона за физическото възпитание и спорта.  

"И в момента с новата Програма за региони в растеж ще бъдат инвестирани средства за спортни салони в училищата. Това е масовият спорт, спортната база трябва да бъде достъпна за всички подрастващи. Нуждаем се и от спортни зали, с които да бъдем домакини на еветовни, европейски, балкански състезания", заяви той. "Благодарение на управлението на колегите отляво, имат по-голяма история, да си припомним и да се запитаме какво става с Национална база "Цар Самуил" в Петрич. Тя не е по-различна от това, което беше през 90-те години, дори е още по-трагична и зле. Тогава не направихте нищо, за да съхраните тази база. Да си припомним какво се случи със Спортния комплекс "Спартак", който беше раздаден. През първия управленски мандат на ГЕРБ успяхме да си върнем това спортно съоръжение и да го предадем на СО". коментира Цветан Цветанов. "ГЕРБ са единствените, които направиха нещо реално за спорта и можем да правим световни, европейски, олимпийска подготовка за нашите шампиони", каза още той.

Вижте още

Какво да очакваме през януари?

Ето какво предстои на всяка зодия през първия месец на 2018-та:ОвенЛюбов: Годината започва драматично за вас. В момента изгаряте от засилени сексуални желания и ....

Добави Коментар

CAPTCHA