Вторник 16, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Хиляди от Пиринско подкрепиха развитието на Банско и региона

Хиляди от Пиринско подкрепиха развитието на Банско и региона

Хиляди жители на Пиринско подкрепиха решението за развитие на Банско и изграждане на втора кабинкова линия в зимния курорт. В четвртък вечерта хора от всички общини в Благоевградска област се събраха край Симитли, за да защитят икономическото развитие на региона. Множеството блокира за около половин час главен път Е-79 и даде заявка, че няма да се откаже, а следващият протест ще бъде на жълтите павета в столицата.

Банско
Снимка: Община Банско


„Един малък кръг от самоопределили се „защитници на околната среда“ бълват непрекъснато инсинуации срещу най-естественото нещо в цял свят – пътят на развитието в баланс с природата. Само за 15 години Банско се превърна в зимен курорт от световно значение", заяви кметът на Банско.
Георги Икономов, съпроводен от кметовете от различни политически сили от Благоевградска област, депутати, представители на местната власт и хиляди граждани, заявиха твърдо позицията си, че няма да позволят на шепа самозванци да решават съдбата на цели български региони.
 "Банско непрекъснато е сравняван и поставян в престижни класации на световните ски центрове. И какво по-естествено и щадящо природата има от построяването на екологично транспортно средство, каквито са лифтовете. Този път няма да отстъпим. Този път ще продължим, докогато е необходимо. Защото имаме право сами да решаваме своята съдба и посока. ДА на развитието на Банско! ДА на зимните спортове! ДА на втората кабинка! ДА на липсата на автомобили в Пирин! Ще бъдем заедно, ще бъдем единни и ще бъдем още по-силни на 11 януари в София“, увери Икономов.

 
Междувременно стана ясно, че на 11 януари в София ще се проведе протест „Искаме да караме ски”. Кръстовището между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Витоша” ще бъде мястото на срещата на всички защитници на зимните спортове в България.

Вижте още

Учени откриха нови гробници в Египет

Археолози откриха саркофази с човешки останки в три гробници в южната част на Египет. Учените смятат, че те датират отпреди 2000 години, съобщава BBC. Гробниците с....

Добави Коментар

CAPTCHA