Понеделник 17, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / У нас има нужда от центрове за здравни грижи за възрастни хора, смятат социални работници от Гоце Делчев и Гърмен

У нас има нужда от центрове за здравни грижи за възрастни хора, смятат социални работници от Гоце Делчев и Гърмен

Социалните работници от общините Гоце Делчев и Гърмен, работещи с пълнолетни и възрастни хора в различните социални домове и центрове на територията на двете общини, са на мнение, че е крайно време държавата да се погрижи навсякъде из страната да бъдат открити хосписи, в които  да се полагат специализирани здравни грижи за хора в нужда.

Общото мнение се оформи на обучителен семинар, в който те участваха през уикенда и на който заедно с експерт от Агенцията за социално подпомагане обсъдиха промените в закона за социално подпомагане, които действат от началото на годината.

Близките на децата с увреждания и най-често децата на възрастните хора, настанени в различните социални домове, рядко оказват подкрепа на социалните работници, психолозите, рехабилитаторите, трудотерапевтите и другите работещи с близките им, което е сериозен проблем, макар че българинът се смята за състрадателен човек, смятат още специалистите.

Предстоят още промени в социалната система, като една от тях е че от следващата година ще бъде наложена такса за услугата личен асистент, стана ясно още на обучителната среща.

Вижте още

Фотограф снимал порно на плажа във Варна

Фотограф, разпространявал порнографски материали в интернет, получи условна присъда от Варненския районен съд. 50-годишният Николай Г. се свързвал с момичета, ....

Добави Коментар

CAPTCHA