Вторник 16, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Ураганът "Офелия" отне живота на трима души в Ирландия

Ураганът "Офелия" отне живота на трима души в Ирландия

Ураганът "Офелия", който връхлетя вчера Ирландия, отне живота на трима души, предадоха световните медии. Стихията събори електрически стълбове и около 300 000 души останаха без електричество. Властите определиха урагана като най-силната буря, ударила страната за последните 50 години.

Поривите на ветровете достигнаха 190 км/ч и бяха отменени над 200 полета. Предстои изчисляване на нанесените материални щети в Ирландия и разчистване на последствията от бурята. Според местните власти това ще отнеме няколко дни. 

Тази нощ ураганът премина в по-слаба категория на тропическа буря, но предупрежденията към гражданите са да бъдат внимателни. За днес в Ирландия отново е в сила червен код за силни ветрове.

"Офелия" е най-мощният ураган, образувал се толкова на изток в Атлантическия океан. Въпреки, че преди да достигне Ирландия отслабна, стихията предизвика тежки последствия. 

Вижте още

Николай Нанков: 30 км от АМ "Струма" ще бъдат завършени предсрочно през 2018 г.

АМ "Струма" ще бъде завършена през 2018 година - без участъка в Кресненското дефиле и тунела "Железница". Това обяви в сутрешния блок на БНТ регионалният министър Ник....

Добави Коментар

CAPTCHA