Неделя 17, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Убийствена мода: Най-болезнените трикове за красота в историята (СНИМКИ)

Убийствена мода: Най-болезнените трикове за красота в историята (СНИМКИ)

Поставяне на силиконови импанти в бюста, ринопластиха, хиалурон в устните, ботокс... Тези процедури вероятно на мнозина се струват абсурдно болезнена инвестиция в името на красотата.

Някои трикове за красота, които в миналото са били изключително популярни, днес със сигурност изглеждат още по-жестоки и са останали в историята като убийствена мода. Ето някои от тях:

Боя за дрехи

Днес лесно можем да намерим богато разнообразие на дрехи от всички цветове на дъгата. В миналото обаче изборът далеч не е бил голям. Ярките багрила са били много скъпи и като бонус – токсични.

трикове за красота
Gettyimages

В някои бои за дрехи са използвани арсен и меден сулфат, което със сигурност е носело риск за здравето на хората. Багрилата обаче са имали и своебразна практичност, тъй като се използвали и за отрова за гризачи, насекоми и всякакви вредители.

Огромни перуки

Има периоди в историята, през които женските перуки са достигали внушителна височина. Върху главите на дамите са поставяни цели композиции, които стоят така в продължение на дни. Това от своя страна предизвиквало косопад и кожни заболявания.

трикове за красота
Gettyimages

Корсети

Първите корсети са били изработени от метал, а след това са заменени с по-олекотени модели. Носенето на този елемент от дамския тоалет водело до проблеми с органите.

трикове за красота
Gettyimages

Въпреки това корсети са се носили от най-ранна възраст и не са се махали дори по време на бременност.

Вижте още

Сръбски митничари откриха нелегални мигранти в български тир с дограма

Сръбските митничари откриха нелегални мигранти в български ТИР на граничния пункт с Хърватия. Мигрантите са били укрити между алуминиева дограма, които превозв....

Добави Коментар

CAPTCHA