Петък 18, Октомври 2019
Горещи Новини
Начало / Тя е само на 10 години, но вече е студентка в Китай (СНИМКИ)

Тя е само на 10 години, но вече е студентка в Китай (СНИМКИ)


В Китайския град Шанцю, провинция Хънан, в Технологичния институт влезе момиче на 10 години, съобщи портарлът China.org.cn., цитирана от ТАСС. На приемните изпити вундеркиндчето Чжан Ивън получи 353 точки.


Това е вторият ѝ опит за влизане в института. На 9 години тя получава една 172 точки. За разлика от повечето китайски деца Чжан Ивън никога не е ходила на държавно училище. С обучението ѝ се занимават родителите ѝ.

Бащата на момичето се надява, че след време Чжан ще може да се прехвърли от Технологичния институт в друго висше училище, откъдето ще може да продължи образованието си като аспирант и да получи научна степен. Подобни случаи има регистрирани и на други места по света. През 2015 г. в САЩ 11-годишен вундеркинд завърши с три дипломи от колеж.


Танишк Абрахам (Tanishq Abraham) от американския град Сакраменто, щата Калифорния, завърши колежа American River. В продължение на година той учил и завършил с отделни дипломи математика, естествени науки и чужди езици.

Вижте още

Безработните ще могат да подават документи за обезщетение и онлайн

От 1 юли заявлението за обезщетение за безработица ще може да се подава и по електронен път. При подаване на документи след 30 юни т.г. отпада необходимостта лицата ....

Добави Коментар

CAPTCHA