Петък 23, Февруари 2018
Горещи Новини
Начало / Три години затвор за благоевградчанин, отглеждал незаконно канабис край Петрич

Три години затвор за благоевградчанин, отглеждал незаконно канабис край Петрич

Подсъдимият И.Т. се е признал за виновен за извършените от него престъпления и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград, което съдът е одобрил.

На 14.07.2017 г. в стопански постройки и в имот в местността „Църногор“, в землището на с. Михнево, общ. Петрич, той незаконно държал високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана) в големи размери. Дрогата била разпределена в найлонови чанти, като част от тях били укрити в пластмасови бидони.

Общото тегло на откритата у подсъдимия марихуана е 8 425 грама, на стойност 50 550 лева.

Освен това, в оранжерия, намираща се на същото място, И.Т. в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите отглеждал 5 растения коноп (канабис) – престъпление по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и 2 от НК.

На подсъдимия И.Т. е наложено едно общо наказание в размер на три години „Лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок и глоба в размер на десет хиляди лева.

Вижте още

Инспектори от БАБХ започват активни проверки в ресторанти и механи в Пиринско

Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград започнаха засилени проверки преди Коледните и Новогодишни празници.От днес от докрая ....

Добави Коментар

CAPTCHA