Вторник 25, Септември 2018
Горещи Новини
Начало / Три години затвор за благоевградчанин, отглеждал незаконно канабис край Петрич

Три години затвор за благоевградчанин, отглеждал незаконно канабис край Петрич

Подсъдимият И.Т. се е признал за виновен за извършените от него престъпления и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград, което съдът е одобрил.

На 14.07.2017 г. в стопански постройки и в имот в местността „Църногор“, в землището на с. Михнево, общ. Петрич, той незаконно държал високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана) в големи размери. Дрогата била разпределена в найлонови чанти, като част от тях били укрити в пластмасови бидони.

Общото тегло на откритата у подсъдимия марихуана е 8 425 грама, на стойност 50 550 лева.

Освен това, в оранжерия, намираща се на същото място, И.Т. в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите отглеждал 5 растения коноп (канабис) – престъпление по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и 2 от НК.

На подсъдимия И.Т. е наложено едно общо наказание в размер на три години „Лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок и глоба в размер на десет хиляди лева.

Вижте още

Село Делчево става сцена на Еньовденски тайнства

От днес китното село Делчево става сцена за Еньовденски тайнства, които са част от традиционния фестивал, посветен на един от най-хубавите и магически празниц....

Добави Коментар

CAPTCHA