Вторник 17, Септември 2019
Горещи Новини
Начало / Трети събор събра ловците от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог в прохладата на Попови ливади

Трети събор събра ловците от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог в прохладата на Попови ливади

Рекордно горещият 1 юли събра в прохладата на Южен Пирин стотици ловци и риболовци от Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Разлог на събор, в който бяха осветени знамената на ловните дружинки от четирите ловно рибарски дружества от двете страни на Пирин.

Цветя в нозете на Гоце Делчев пред паметника му на Попови ливади и на лобното място на Яне Сандански поставиха в знак на признателност организираните ловци и риболовци. На официалната церемония дойдоха новоизбраният председател на УС на НЛРС съюз на ловците и риболовците в България Васил Василев, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, депутатите Богдан Боцев и Димитър Гамишев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, кметове и заместник кметове от региона, началници на горски стопанства и райони полицейски управления, както и представители на ловно - рибарски сдружения от Драма, Кавала и Като Неврокопи.
 

Ловен събор
Снимка: Маргарита Петкова
"… Във времето, в което живеем, в което се налагат все повече разделения между хората на всякакъв принцип и основа, единствено ние -  ловците успяваме да бъдем сплотени, да бъдем заедно, това е така защото ние имаме една изключително патриотична и родолюбива кауза - защитата и опазването на българската природа. Поздравявам Ви, с това, че сме заедно и отстояваме своите интереси и работим за нашата природа." Така председателят Васил Василев откри третия ловен събор в село Попови ливади, а домакин на събитието отново беше ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев.
 

Ловен събор
Снимка: Маргарита Петкова

Оркестър "Щуро маке" и обичаните изпълнители Боряна Карпузова, Ирина Паскалева, Георги Жбантов до късния следобед изпълняваха всяко желание на насядалите под дебелите борови сенки ловци и риболовци. Сред участниците в събора беше и един от най-възрастните ловци в региона – Васил Ашминов, на 86 години от дружинката в с. Калиманци, Санданско. 

Вижте още

Вкусно изкушение в битката срещу високото кръвно налягане?

Черният шоколад може да се окаже полезен в борбата срещу високото кръвно налягане, смятат британски специалисти, цитирани от в. "Дейли експрес".Симптомите на в....

Добави Коментар

CAPTCHA