Сряда 17, Януари 2018
Горещи Новини
Начало / С няколко трика ще спите сладко като бебе

С няколко трика ще спите сладко като бебе

За здрав сън температурата в стаята трябва да е 16 градуса, помещението да е тъмно, чисто и с бели стени, а чаршафите да са сменяни скоро, разкри британска анкета, цитирана от в. "Портсмут нюз".

Оптимални условия в леглото осигуряват две възглавници и пижама.

Препоръчително е телефонът да бъде прибран 37 минути преди заспиване. Това обаче правят само два трети от анкетираните.

Повечето хора признаха, че спят по-добре, ако партньорът им не е с тях в леглото. По-склонни да изхвърлят половинката си от семейното ложе в името на съня, са жените. 40 процента заспиват само ако стаята е съвсем тъмна, а една четвърт държат и на пълната тишина.

Много хора обичат да четат преди заспиване. Една трета от анкетираните предпочитат изданията на хартия. Те са три пъти повече от почитателите на електронните книги.
Повечето британци спят на дясната си страна, със свити крака. По гръб спят само пет процента.

Всеки пети мисли, че сексът е най-добрата гаранция за здрав сън.

Идеалната продължителност на съня, според повечето анкетирани, е осем часа. Всеки четвърти обаче не може дори да си спомни кога е спал толкова много. Една четвърт обвиняват за неспокойната нощ прекалено топлата стая, а една трета - хъркането на партньора.

Половината анкетирани признават, че след неспокоен сън са по-раздразнителни, а 25 процента - че в такива дни ядат повече вредна храна.

Анкетата е направена сред 2000 британци от производител на матраци.

Вижте още

Избраха Мис България 2017, социалните мрежи избухнаха с критики (СНИМКИ)

Тамара Георгиева от София бе избрана за Мис България 2017. Блондинката, която се занимава с моден дизайн, пребори конкуренция от 20 участнички от цялата страна. Тама....

Добави Коментар

CAPTCHA