С анкети проучват каква работна ръка се търси в Югозапада
Петък 17, Август 2018
Горещи Новини
Начало / С анкети проучват каква работна ръка се търси в Югозапада

С анкети проучват каква работна ръка се търси в Югозапада

С анкети ще събират инфоррмация какви са потребностите на работодателите от работна ръка в Югозапада.

Организацията на проучването бе обсъдена на разяснителна среща с представители на Агенцията по заетостта, Областна администрация Кюстендил, Областна администрация Благоевград, Сдружението на югозападните общини, КНСБ и експерти на Агенцията по заетостта на територията на двете области.

Допитването ще бъде направено под формата на електронен анкетен формуляр, предназначен за работодателите, който вече е публикуван на официалния сайт на Агенцията по заетостта в рубриката: „Проучване за потребностите от работна сила“ и на сайта на Областна администрация Благоевград.

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие два пъти в годината  набира, обработва и предоставя на Агенцията по заетостта информация за потребностите на работодателите от работна сила в областта.

Целта е, чрез проучване сред работодателите във всички области, да се получи реална и конкретна информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените кадри.

Резултатите от анкетата ще послужат за определяне на по-нататъшните приоритети на областната политика по насърчаване на заетостта и в сферата на образованието и обучението, в съответствие с приоритетите на областната стратегия за развитие и на регионалните, областните и общински планове за развитие.

Вижте още

Какво е да си мой модел, с Мариам Бисеркова и Никола Германлиев

Питах Мариам и Колето какво е да си мой модел! Ето и отговорите. Аз: Здравей Мариам, как си, има ли напрежение относно интервюто? Мариам: Ами не, чувствам се окей, ти ....

Добави Коментар

CAPTCHA