Петък 14, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Стартира кампания „Не купувай, осинови“ домашен любимец

Стартира кампания „Не купувай, осинови“ домашен любимец


Кампания „Не купувай, осинови“ стартира в края на януари в Благоевград. Инициативата е под егидата на Община Благоевград и има за цел да осигури дом на бездомни кучета.

Периодично четириногите ще бъдат събирани в изложение, по време на което всеки желаещ ще може да разгледа и да избере своя бъдещ домашен любимец.

Кучетата ще бъдат подготвяни предварително за изложенията, като животните ще бъдат изкъпани и обезпаразитени.  Началото на кампанията ще бъде поставено на 27 януари, от 11:00 часа на площадното пространство между Регионален исторически музей и сградата на бившия Младежки дом. В момента за кучетата се грижат доброволци.

Идеята е впоследствие да бъдат изведени и кучетата от приюта в с. Мощанец.  Голяма част от бездомните животни са били домашни любимци, после изгубени, някои изхвърлени на улицата или изоставени в приюта.

Вижте още

Първите посетители на къща-музей "Ванга" отново й гостуваха

Това е семейство Мая и Младен Кикерезови от СофияНа 9-ти май, десет години и четири дни след отварянето на къщата на Ванга в Петрич за посещения, семейство Мая и Мл....

Добави Коментар

CAPTCHA