Среща на министрите на туризма от ЕС се провежда в София
Петък 17, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Среща на министрите на туризма от ЕС се провежда в София

Среща на министрите на туризма от ЕС се провежда в София

Неформална среща на министрите на туризма от Европейския съюз се провежда в столицата. Тя е част от българското европредседателство.
 
Българският министър Николина Ангелкова заяви, че Турция е изключително важен пазар за страната ни, особено в сферата на туризма:
 
„Турция е важен наш партньор и особено в сектор туризъм присъствието на министъра на туризма и културата на тази среща в Турция е важно за нас и за бъдещото ни сътрудничество. Очакваме и тази година да имаме ръст от турски туристи, не само зимата, но и през лятото и целогодишно“.

В рамките на срещата специално внимание е отделено и на възможностите за развитие на туризма между Европа и Китай. По думите на Ангелкова, Китай е важна страна не само за България, но и за другите страни-членки.
 
„Ще обсъдим възможността за представяне на Европа като една дестинация по отношение на китайските туристи и също така създаване на съвместни туристически продукти. Именно по този начин смятаме да привлечем повече китайски туристи към България, обединявайки усилия с други държави-членки и със страните от Балканите“, посочи още Ангелкова.

Специални гости на днешния форум са еврокомисарят по вътрешен пазар Елжбета Биенковска и генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили.

Вижте още

Подгорски пушки гърмяха на голямата българска сватба в Арбанаси

Комитска чета „Подгорски пушки“ към Сдружение „Корени“ от петричкото село Коларово беше единствената формация за исторически възстановки от Пиринска Македо....

Добави Коментар

CAPTCHA