Вторник 16, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Спечелено дело срещу фирмата наемател на петричкия стадион

Спечелено дело срещу фирмата наемател на петричкия стадионДелото е образувано по искова молба на фирма „ЕТНО” ЕООД с управител Величка Минева срещу Сдружение „Общински футболен клуб Беласица” Петрич. В молбата се твърди, че футболният клуб дължи 24 000 лв за наем на спортен терен в НСБ „Цар Самуил” въз основа на сключен договор от 01.05.2013 г. От фирмата наемател на спортната база в Петрич посочват, че договорът е бил със срок за една година и съгласно него месечният наем е в размер на 6 000 лв за ползване на спортен терен. Твърди се също в исковата молба до съда, че за периода м. май – м. септември на 2013 година наемната сума не е заплащана, а за същата е била издадена фактура. От своя страна Сдружение „ Общински футболен клуб Беласица” Петрич посочват пред съда, че подписаният договор с фирмата наемател на стадиона не съдържа месечна наемна цена за ползване на терен, няма и анекс за такава. Освен това не е посочено кой точно терен ползва футболният клуб при наличието на няколко такива в НСБ „Цар Самуил”. Всички обаче не са били годни за ползване към м. май 2013 г. Петричкият районен съд установява, че съществува договор  между фирма „ЕТНО” ЕООД и Сдружение „Общински футболен клуб Беласица”, но в него изрично е посочено, че наемната цена ще бъде определена в допълнителен анекс. Такъв в хода на делото не е представен. В резултат на работата по делото Районен съд – Петрич отхвърля исковата молба на фирмата „ЕТНО” ЕООД за заплащане на 24 000 лв от Сдружение „ Общински футболен клуб Беласица” и осъжда фирмата да заплати разноските по делото в размер на 1 000 лв. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд -Благоевград.

Вижте още

Ангелкова: Прогнозите за ръст от 10% в туризма се оправдават

Нашите прогнози за ръст между 7 и 10% в момента се оправдават, защото ръстът януари-юни е около 8%. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред btv. Статист....

Коментари

  1. Тъпчо Ръбов

    Невероятно ! :) Това сигурно ще бъде делото на годината , разбира се ако становището на Окръжен съд - Благоевград потвърди решението описано по-горе. Дано и за по-съществени неща започнат да се гледат дела ;)

Добави Коментар

CAPTCHA