Сряда 03, Юни 2020
Горещи Новини
Начало / Специална джаджа надушва „социално неприемливи“ аромати

Специална джаджа надушва „социално неприемливи“ аромати

В разгара на лятото въздухът е пропит от разнообразни ухания, сред които натрапчиви телесни миризми. Ако човек иска да разбере дали подлага околните на „обонятелен тормоз”, може да се сдобие със специална джаджа, която „надушва” неблагоуханни аромати, съобщава Стар онлайн.
 
Приспособлението, разработено от японската компания „Танита”, вече се предлага на местния пазар. Джаджата „Танита ES-100” е базирана върху технология за откриване на химически съединения, които причиняват неприятни миризми. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да постави сензора за 10 секунди в близост до „заподозрените” в излъчване на лош аромат части на тялото.

Устройството отчита ароматите по скала от 0 до 10. Ако потребителят надхвърли пет пункта, се поява известие, че миризмата му е „социално неприемлива”, придружено от сигнал за „необходимост от дезодорант”.

Алгоритмите на джаджата са в състояние да отчетат и оценят нивата на стотици вещества, допринасящи както за приятни ухания, така и за миризми на „умора”, „възрастен човек” или „непоносимо тежък парфюм”.
 
Компактното устройство е с размери 94 на 52 на 25 мм и тежи 60 грама без батерии. Джаджата може да извърши 2000 отчитания, преди да се наложи смяна на патрона й.

Вижте още

ЦИК тества дистанционно е-гласуване

Централната избирателна комисия (ЦИК) извърши симулация на изборен процес чрез дистанционно електронно гласуване. Това е първата от общо три такива, като остана....

Добави Коментар

CAPTCHA