Неделя 17, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Сняг вали в района на Банско и Разлог, пътищата са проходими

Сняг вали в района на Банско и Разлог, пътищата са проходими

Сняг вали в района на Банско и Разлог, пътните настилки са мокри и хлъзгави. Пътната обстановка е нормална при зимни условия, пътищата са проходими и  се почистват. Няма сигнали за непроходими или трудно проходими при зимни условия улици и пътища и в двете общини.

Проходът Предел също се почиства, поради което е затворен за движението на МПС-та над 12 тона. От МВР призовават водачите да шофират с повишено внимание, със скорост съобразена с пътните и метеорологичните условия.

Снегът зарадва почитателите на белите спортове в Банско. Маркетинг- мениджърът на ски зоната в курорта Банско Иван Обрейков коментира, че условията за ски  са добри, всички писти се обработват и всички писти и ски съоръжения работят. По думите му, новата снежна покривка е около 20 сантиметра, а в ски зоната 30 сантиметра. Той сподели, че след всеки паднал нов сняг има опасност от лавини и сподели, че в лавиноопасните зони се взимат мерки.

Улиците в града и пътят до Бъндеришка поляна и Шилигарника са почистени и трафикът се извършва нормално. Обрейков подчерта, че опашките пред кабинковия лифт продължават, недоволството на туристите също, тъй като дългото чакане ги изнервя. Според него втора кабинка за следващия ски сезон надали ще има, тъй като зелените организации получават пари, за да могат да спрат някои проекти така, че ще има и обжалвания, което ще забави изграждането на втори лифт.

Вижте още

Защо на рождения си ден похапваме торта

Питали ли сте се някога откъде идва традицията да ядем торта на рождения си ден? Несъмнено за много от нас първото нещо, за което се сещаме, при споменаване на р....

Добави Коментар

CAPTCHA