Вторник 17, Септември 2019
Горещи Новини
Начало / Смесени патрули бдят за сигурността на туристите в Банско

Смесени патрули бдят за сигурността на туристите в Банско

„От днес в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски патрули. За мен като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите, въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е базов.

След него идват въпроси като качество на услугите, наличие на снежна покривка и т.н. Няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да се обезпечена сигурността.

Затова разчитам изключително много на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа” Това съобщи кметът на курорта, Георги Икономов, по време на информационна среща на представители на българските, румънски и гръцки органи на реда. 

Добрата практика се реализира за поредна година в Банско в интерес на туристите, посещаващи ски центъра, както и за обезпечаване на сигурността им по време на техния престой.

Стана ясно, че средно за активния зимен сезон в курорта, ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната.
Основните задачи, които ще се изпълняват, ще бъдат в посока контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и спазване на правилата за движение.

Директорът на Областната дирекция на МВР се обърна с апел към гражданите и посетителите на курорта, да бъдат бдителни и да подават сигнали в случай на забелязани съмнителни лица.

Той поясни, че гражданите следва да възпитат в себе си по-висока наблюдателност и отговорност  поради завишеният риск от терористични актове в световен мащаб.

Вижте още

Трима ранени при челен сблъсък между кола и микробус край Струмяни

Трима души пострадаха след челен сблъсък между лек автомобил и пътнически микробус.Катастрофата е станала тази сутрин около 6.45 часа на пътя между село Струмя....

Добави Коментар

CAPTCHA