Събота 20, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Склаве отново организира гладиаторски борби от времето на Спартак

Склаве отново организира гладиаторски борби от времето на Спартак

Българи и италианци ще участват във възстановките от времето на Древен Рим в Склаве. Един от чужденците ще се превъплъти в ролята на великия тракиец Спартак.

Санданското село е известно като родното място на водача на въстанието на робите срещу Рим, тук е имало пазар на роби, на който е продаден самият Спартак. Местните жители и община Сандански се опитват да възкресят легендата за тракийския гладиатор и да я превърнат в част от културно-историческата визитка на района.

Затова в края на този месец за четвърта поредна година ще бъдат пресъздадени древните възстановки. Ще бъде организиран панаир, какъвто се е провеждал преди много векове. Интересът се увеличава към това събитие, тази година то ще се проведе от 23 до 25 юни. Жители и гости ще станат свидетели на уникална исторически събития на 24 юни, съобщи за Дарик Розалия Мишева от местното читалище. 

Над 30 актьори от България и Италия ще участват в шоуто. Ще има специално обособена арена, гостите ще надникнат в живота и битките на траките, техните занаяти, търговия. Ще се разкрие какво е представлявал пазарът на роби и как гладиаторите са се обучавали за битки. 

Тържището ще предложи и римска кулинарна изложба, както и панаир с атракциони за децата.

Вижте още

Ивайло Христов е предложен от комисията за избор на управител на „ВиК”ЕООД гр. Петрич да оглави дружеството за три години

Комисия назначена със заповед на кмета Димитър Бръчков, председателствана от Величка Димкова от ВиК Благоевград ,проведе днес конкурса за избор на управител на....

Добави Коментар

CAPTCHA