Сряда 08, Април 2020
Горещи Новини
Начало / Скандали и остри реакции в парламента заради комисията „Грипен“

Скандали и остри реакции в парламента заради комисията „Грипен“

Екип на ДАНС от десет дни работи в президентството. Това обяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Народният представител обясни, че началникът на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, е чел секретна информация, без да има достъп до нея. Скандалът в пленарната зала избухна по време на обсъждане на доклада на временната комисия "Грипен" в парламента, която трябваше да проверява процедурата по избор на нов боен самолет за нуждите на българската армия. От БСП обвиниха управляващите, че водят война с президента. 
В дебатите участваха Антон Тодоров от ГЕРБ и депутатът от БСП Таско Ерменков:
 „Екип на ДАНС работи от 10 дни в президентството и сега ще кажа най-важното нещо - има унищожени документи в президентството, които са засечени от екипа на ДАНС и тези документи са свързани с четенето на тази шифрограма от човек, който няма допуск и това е Иво Христов. Когато излезе докладът на ДАНС, ще видите, че там е унищожена цялата преписка между Външно министерство и президентството и тогава ще трябва някой да обяснява кой е унищожавал“, каза Антон Тодоров.
 „Докладът е много важен, тъй като става дума за похарчването на милиард и половина лева. Виждаме, че ген. Радев, не президентът, а в своето амплоа на генерал, има особен афинитет да си назначава любовниците на втори договор. Разликата е само в мащабите“, допълни още депутатът от ГЕРБ.
 „Днес обсъждаме доклад на една комисия, резултатите от работата на която предсказах още преди създаването ѝ. Колеги от ГЕРБ, днес вие доказахте правотата на тази теза - то е точно това, за което предупреждавах. Закачки с ген. Радев, днес президент, и опит за избягване от отговорност от едно необмислено финансово неподплатено и стратегически погрешно решение на Народното събрание от юни 2016 г. относно този инвестиционен разход", отговори от своя страна Таско Ерменков от БСП.
 "Дебело подчертавам, че вече не става въпрос за закачка, особено след предишното изказване. Маските паднаха. Без този доклад е елемент от една пълномащабна война, която водите с президента. Човекът, който е с най-голям рейтинг в държавата и може би това е единствената причина, която не ви дава възможност да спите спокойно“, допълни Ерменков.
 Накрая Антон Тодоров стигна и по-далеч като намекна, че президентът Румен Радев е настоявал да се купят шведските самолети "Грипен" "не заради едни 5 милиона, а заради потупване по рамото".
 Думите му предизвикаха острата реакция на опозицията.

Вижте още

Да ти настръхнат косите! Кървавата история на един от най-опасните плажове в света

Той е известен сред сърфистите като „Перфектната вълна“. Официално е признат за втората най-добра дестинация за сърфинг в света. Jeffreys Bay, популярен и като J-Bay, мож....

Добави Коментар

CAPTCHA