Сряда 03, Юни 2020
Горещи Новини
Начало / Северна Корея създаде нов смартфон

Северна Корея създаде нов смартфон

Северна Корея е създала нов смартфон, който носи името Jindallae 3, и изглежда почти идентично iPhone.

Мобилното устройство е направено от севернокорейската компания Mangyongdae Information Technology Corporation, NK News, цитирана от Digital Trends.

Статията твърди също, че научната група, стояща зад разработката на смартфона следва правителствения план да развива хай-тек продукти, изчистени от всички проблеми, „по корейски”.

Според снимките, разпространени от корейските власти, телефонът е наличен в два цвята – бял и черен, и има значителни прилики както с iPhone 6S, така и със Samsung Galaxy S7 Edge, включително рамките в горната и долната част на устройството, както и извитите ръбове.


Сред приложенията, които са съвместими със смартфона, са интернет браузър, приложение за снимки, калкулатор, музикален плеър, севернокорейска игра на карти, пише „Дейли мейл”.  В горната част на дисплея се виждат часа и температурата.

Интерфейсът на устройството е смесица между двете най-големи операционни системи iOS и Android.

Освен снимките на Jindallae 3, не са изброени спецификации, които да дават повече подробности за възможностите на смартфона. В материала се твърди, че производството - включително дизайнът и операционната система – са правени на местно ниво.

И един забавен факт - името на смартфона е вдъхновено от корейско цвете.

Вижте още

Правителството на Япония подкрепи проект за създаването на летящи автомобили

Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили с цел решаване на проблемите с транспортните тапи и оптимизиране н....

Добави Коментар

CAPTCHA