Четвъртък 24, Май 2018
Горещи Новини
Начало / Северна Корея страда от сериозен недостиг на храна

Северна Корея страда от сериозен недостиг на храна

Най-лошата суша от 15 години години насам води до сериозен недостиг на храна в Северна Корея. Комунистическата страна, която частично разчита на хранителна помощ, вероятно ще се нуждае от по-голям внос тази година, съобщава Deutsche Welle.

Климатичните условия са причината за сериозен спад в производството на ориз, картофи, царевица и соя, алармират от Агенцията за хранителна сигурност към ООН. По данни на организацията тази година реколтата е с 30% по-ниска, в сравнение с предходната, или от 450 хил. на 310 хил. тона храна по-малко.

Според организацията за храна и земеделие това се дължи на по-малкото валежи между април и юни. Те призовават страните, които дават помощ на КНДР, да я увеличат тази година, тъй като децата и възрастните са особено уязвими на глада.

"Необходима е незабавна намеса, за да се подкрепят засегнатите земеделци и да се предотвратят нежелателните стратегии за икономисване от най-уязвимите", заяви Винсън Мартин, представител на Организацията за храни и земеделие в Китай.

По данни на ООН към 2016 г. двама от всеки петима души в Северна Корея са страдали от недохранване. 

Вижте още

Подготвят се нови указания за осиновяване на деца

До 30 май очакваме да бъдат разработени нови указания при подготовката на дете за национално и международно осиновяване. Това обяви председателят на Държавнат....

Добави Коментар

CAPTCHA