Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Северна Корея страда от сериозен недостиг на храна

Северна Корея страда от сериозен недостиг на храна

Най-лошата суша от 15 години години насам води до сериозен недостиг на храна в Северна Корея. Комунистическата страна, която частично разчита на хранителна помощ, вероятно ще се нуждае от по-голям внос тази година, съобщава Deutsche Welle.

Климатичните условия са причината за сериозен спад в производството на ориз, картофи, царевица и соя, алармират от Агенцията за хранителна сигурност към ООН. По данни на организацията тази година реколтата е с 30% по-ниска, в сравнение с предходната, или от 450 хил. на 310 хил. тона храна по-малко.

Според организацията за храна и земеделие това се дължи на по-малкото валежи между април и юни. Те призовават страните, които дават помощ на КНДР, да я увеличат тази година, тъй като децата и възрастните са особено уязвими на глада.

"Необходима е незабавна намеса, за да се подкрепят засегнатите земеделци и да се предотвратят нежелателните стратегии за икономисване от най-уязвимите", заяви Винсън Мартин, представител на Организацията за храни и земеделие в Китай.

По данни на ООН към 2016 г. двама от всеки петима души в Северна Корея са страдали от недохранване. 

Вижте още

Тръмп и Юнкер се споразумяха за преодоляване на търговския конфликт

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президентът на САЩ Доналд Тръмпобявиха, че са постигнали споразумение, слагайки край на месеци търговс....

Добави Коментар

CAPTCHA