Себастиян Курц е вероятният победител на изборите в Австрия
Неделя 19, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Себастиян Курц е вероятният победител на изборите в Австрия

Себастиян Курц е вероятният победител на изборите в Австрия

Завършва гласуването на парламентарните избори в Австрия. Изглежда, че канцлерът Кристиан Керн ще загуби от консервативната Австрийска народна партия, оглавявана от 31-годишния външен министър Себастиян Курц, пише Euronews. Причината за по-голямата популярност на партията на Курц е твърдата ѝ антиимигрантска позиция.

Поддръжниците на Керн обаче не губят оптимизъм, че той ще спечели. Те коментират, че той се застъпва за солидарност и за разлика от другите кандидати, той не се интересува единствено от богатите хора и международните компании.

Предварителните социологически проучвания прогнозират, че второто място на тези избори ще бъде оспорвано между Социалдемократическата партия на Керн и евроскептичната Партия на свободата на Австрия с председател Хайнц-Кристиан Щрахе.

Последните изборни секции затварят в 7:00 ч. местно време (18:00 българско), като първите екзитполове се очакват да бъдат обявени минути по-късно. Окончателното преброяване пък трябва да приключи по-късно вечерта.

Вижте още

Назначават 1000 полицаи и 2000 разследващи до края на годината

До края на 2017 година ще бъдат назначени 1000 полицаи и 2000 разследващи. Това обяви шефът на вътрешната комисия в НС и на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветано....

Добави Коментар

CAPTCHA