Петък 19, Април 2019
Горещи Новини
Начало / Себастиян Курц е вероятният победител на изборите в Австрия

Себастиян Курц е вероятният победител на изборите в Австрия

Завършва гласуването на парламентарните избори в Австрия. Изглежда, че канцлерът Кристиан Керн ще загуби от консервативната Австрийска народна партия, оглавявана от 31-годишния външен министър Себастиян Курц, пише Euronews. Причината за по-голямата популярност на партията на Курц е твърдата ѝ антиимигрантска позиция.

Поддръжниците на Керн обаче не губят оптимизъм, че той ще спечели. Те коментират, че той се застъпва за солидарност и за разлика от другите кандидати, той не се интересува единствено от богатите хора и международните компании.

Предварителните социологически проучвания прогнозират, че второто място на тези избори ще бъде оспорвано между Социалдемократическата партия на Керн и евроскептичната Партия на свободата на Австрия с председател Хайнц-Кристиан Щрахе.

Последните изборни секции затварят в 7:00 ч. местно време (18:00 българско), като първите екзитполове се очакват да бъдат обявени минути по-късно. Окончателното преброяване пък трябва да приключи по-късно вечерта.

Вижте още

Подновяват археологическите проучвания на античен град Хераклея Синтика

 На 8 август подновяват проучванията на един от най-големите археологически обекти в Югозападна България – античен град Хераклея Синтика. За Радио „Фокус“....

Добави Коментар

CAPTCHA