Сряда 16, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Себастиян Курц е вероятният победител на изборите в Австрия

Себастиян Курц е вероятният победител на изборите в Австрия

Завършва гласуването на парламентарните избори в Австрия. Изглежда, че канцлерът Кристиан Керн ще загуби от консервативната Австрийска народна партия, оглавявана от 31-годишния външен министър Себастиян Курц, пише Euronews. Причината за по-голямата популярност на партията на Курц е твърдата ѝ антиимигрантска позиция.

Поддръжниците на Керн обаче не губят оптимизъм, че той ще спечели. Те коментират, че той се застъпва за солидарност и за разлика от другите кандидати, той не се интересува единствено от богатите хора и международните компании.

Предварителните социологически проучвания прогнозират, че второто място на тези избори ще бъде оспорвано между Социалдемократическата партия на Керн и евроскептичната Партия на свободата на Австрия с председател Хайнц-Кристиан Щрахе.

Последните изборни секции затварят в 7:00 ч. местно време (18:00 българско), като първите екзитполове се очакват да бъдат обявени минути по-късно. Окончателното преброяване пък трябва да приключи по-късно вечерта.

Вижте още

Правителството отпусна втория милиард за саниране

Правителството одобри втория милиард по програмата за саниране на многофамилни частни сгради. Парите ще бъдат дадени на Българската банка за развитие (ББР) чрез&....

Добави Коментар

CAPTCHA