Неделя 15, Юли 2018
Горещи Новини
Начало / Сапиосексуални ли сте?

Сапиосексуални ли сте?

За някои хора външният вид и характерът нямат значение. Австралийски учени установиха, че все повече младежи определят интелекта като най-привлекателна черта в партньора, съобщи в. "Дейли мейл".

Психолози от университета на Западна Австралия анализираха романтичните и сексуални предпочитания на 383 души на възраст от 18 до 35 години. Една десета от тях се определят като сапиосексуални - привлечени полово повече от интелекта, отколкото от която и да е друга черта.

За сапиосексуалните интелигентността не е само "желана черта", но и полово възбуждаща, подобно на тънката талия или оформените мускули за другите.

Най-привлекателен е коефициент на интелигентност 120. Над 135 стряска повечето хора. Средният коефициент на интелигентност е 120. За членовете на Менса той е над 140.

Според психолозите интелигентността е важна за повечето хора, защото означава способност да си намериш работа и по-голяма компетентност в други области от живота. За мнозина тя е на второ място сред най-търсените "нефизически качества". На първо място е добротата и проявата на разбиране. На трето е ентусиазмът, а на четвърто - безгрижието.

Участниците в изследването е трябвало да оценяват от 1 до 5 колко се възбуждат от определени изявления.

Вижте още

От частен дом в с.Дъбница са иззети бойни патрони и около 200 грама канабис

Около 15:10 часа на 31.07.2017г. в гр.Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев, е извършена проверка на честен дом, обитаван от О.А./29г./ от с.Дъбница, общ.Гърме....

Добави Коментар

CAPTCHA