Събота 20, Януари 2018
Горещи Новини
Начало / Сандански ще има индустриална зона, обсъждат идеята с гръцки инвеститори

Сандански ще има индустриална зона, обсъждат идеята с гръцки инвеститори

Кметът на Сандански Кирил Котев, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и изпълнителният директор на Гръцкия бизнес съвет у нас - Минко Герджиков, обсъдиха възможностите за обособяване на индустриална зона в курортния град.

За последните десет години са отчетени 3.68 млрд. евро нетни преки чуждестранни инвестиции от Гърция, с което страната се нарежда на трето място по размер на преките инвестиции в страната ни. Повечето от тези компании търсят максимално близка локация до границата и същевременно достъп до единния европейски пазар.

Затова и проектът на община Сандански за обособяване на индустриална зона на нейна територия има сериозен потенциал, коментира Александър Манолев.

Договорено бе проектът за бъдеща индустриална зона да бъде представен на потенциалните инвеститори на мащабен българо-гръцки бизнес форум, който ще се организира тази есен. Ако на този форум се потвърди интерес към проекта, то той ще бъде реализиран, подчерта Манолев.

Вижте още

Спряха фонтаните във Ватикана заради сушата в Италия

Сушата в Рим накара властите във Ватикана да спрат фонтаните за първи път в историята. През следващите дни около сто фонтана във Ватикана ще пресъхнат, предадоха ....

Добави Коментар

CAPTCHA