Четвъртък 22, Март 2018
Горещи Новини
Начало / САЩ започват най-голямата данъчна реформа от 30 години

САЩ започват най-голямата данъчна реформа от 30 години

Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес), в която Републиканската партия има мнозинство, даде финално одобрение на най-голямата данъчна реформа в страната от 30 години насам, пише Reuters.

Камарата на представителите одобри с 224 гласа „За“ и 201 „Против“ мярката, изпращайки я на президента Доналд Тръмп за подпис. Това е първата голяма законодателна победа на милиардера от встъпването му в длъжност през януари насам.

„Ние правим Америка велика отново“, коментира Тръмп, припомняйки слогана на своята предизборна кампания. „В крайна сметка какво означава това (данъчната реформа – б.пр.)? Означава работни места, работни места, работни места, работни места“, добави той.

Републиканците коментират, че техният пакет от мерки за намаляване на данъците с общо 1.5 трлн. долара е жизненоважен за стимулиране на икономиката на САЩ и те гледат на въпросния пакет като на ключов за шансовете им да запазят контрол върху Конгреса при междинните избори през 2018 г.

Планът за данъчна реформа носи големи, постоянни данъчни облекчения за корпорациите и по-скромно, временно понижение на данъците за гражданите. От Републиканската партия коментират, че така ще остават повече пари за семействата от средната класа, но от Демократическата коментират, че това е услуга към богатите и могъщите.

Вижте още

Заради нашенци забраниха брането на гъби край Драма

Областната управа в Драма забрани събирането на гъби пачи крак в горите на областта. Специално писмо е изпратено до граничните власти на ГКПП Илинден - Ексохи, ка....

Добави Коментар

CAPTCHA