Сряда 16, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Русия погаси последния си външен дълг от съветстко време

Русия погаси последния си външен дълг от съветстко време

Русия погаси последния си дълг от времето на Съветския съюз. Плащането е направено към Босна и Херцеговина, съобщава руския сайт lenta.ru.

Медията се позовава на доклад на руското финансово министерство. В него се посочва, че балканската държава е последният чуждестранен кредитор на бившия СССР. Русия е превела с еднократно плащане сумата от 125 млн. долара.

Руската федерация е признала, че дължи пари на младата държава, която по съветско време е била част от Югославия. Задълженията са настъпили по време на търговско-икономическото сътрудничество между СССР и бившата федеративна република.

Изданието припомня, че през 2006 г. Русия напълно е изплатила дълга на СССР към Парижкия клуб в размер на 23.7 млрд. долара. През 2013 г. Москва се е разплатила с Чехия, като е погасила сумата от 3.6 млрд. долара. На Черна гора са платени 18 млн. долара, а на Финландия - 30 млрд. долара. През 2000 г. Руската федерация е платила и дълга си към Франция - плащания, които Париж чака повече от сто години.

Вижте още

Започва подаването на проектни предложения по Националния иновационен фонд

До 500 хил.лв. ще могат да ползват бенефициентите за реализиране на иновативни проектиОт днес започва подаването на проектни предложения по Деветата конкурсна се....

Добави Коментар

CAPTCHA