Русия погаси последния си външен дълг от съветстко време
Неделя 19, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Русия погаси последния си външен дълг от съветстко време

Русия погаси последния си външен дълг от съветстко време

Русия погаси последния си дълг от времето на Съветския съюз. Плащането е направено към Босна и Херцеговина, съобщава руския сайт lenta.ru.

Медията се позовава на доклад на руското финансово министерство. В него се посочва, че балканската държава е последният чуждестранен кредитор на бившия СССР. Русия е превела с еднократно плащане сумата от 125 млн. долара.

Руската федерация е признала, че дължи пари на младата държава, която по съветско време е била част от Югославия. Задълженията са настъпили по време на търговско-икономическото сътрудничество между СССР и бившата федеративна република.

Изданието припомня, че през 2006 г. Русия напълно е изплатила дълга на СССР към Парижкия клуб в размер на 23.7 млрд. долара. През 2013 г. Москва се е разплатила с Чехия, като е погасила сумата от 3.6 млрд. долара. На Черна гора са платени 18 млн. долара, а на Финландия - 30 млрд. долара. През 2000 г. Руската федерация е платила и дълга си към Франция - плащания, които Париж чака повече от сто години.

Вижте още

Община Петрич се нареди сред „Чудесата на България“

Кампанията се организира от вестник „Стандарт“ и има за цел да отличи духовните чудеса на България, които допринасят за популяризирането на културно-историчес....

Добави Коментар

CAPTCHA