Понеделник 25, Май 2020
Горещи Новини
Начало / Русия обяви, че е спасила българските евреи

Русия обяви, че е спасила българските евреи

Русия си приписа спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Това стана в изявление на говорителя на руското министерство на външните работи Мария Захарова на брифинг в Москва. 

Поводът за изявлението е поредното оскверняване на Паметника на съветската армия в София от "вандали", както ги определя Захарова, извършено в нощта на 31 октомври 2017 г.

Тя обвинява въпросните извършители, че не познават собствената си история и определя като "цинично" извършеното от тях в светлината на фактите, че по време на Втората световна война благодарение на руските военни е предотвратена депортацията на евреите и така са спасени около 50 000 души от неминуема гибел.

Изявлението завършва с призив София да предприеме мерки да не се допускат повече подобни вандалски актове на оскверняване на паметта на съветските войници, които са спасили европейския континент от нацизма.

Ето и цялото изявление на руското външно министерство:

Вижте още

"Гражданска отговорност" поскъпва през февруари

От 1 февруари тя се увеличава с около 12 лева. Това съобщи Ивета Кунова от Българска асоциация на застрахователните брокери. Според експерти обаче повишаването ....

Добави Коментар

CAPTCHA