Събота 25, Май 2019
Горещи Новини
Начало / Румен Радев се качва отново на изтребител

Румен Радев се качва отново на изтребител

Президентът Румен Радев ще се качи още веднъж на изтребител. Държавният глава ще участва във въздушен бой в небето над Франция със самолет "Рафал". Това ще стане на 6 декември, когато Радев е на официално посещение по покана на френския си колега Еманюел Макрон, съобщава "Труд".

В момента българският военен аташе уточнява с французите колко време ще трае полетът, в коя база и каква задача ще бъде изпълнена. Засега е договорено само българският президент да лети на френски изтребител.

Полетът обаче няма да е церемониална обиколка на втората седалка, каквато обичайно правят политиците.

Радев ще води истински маневрен въздушен бой със самолета "Рафал", при коюто натоварването е изключително голямо. Затова френската страна е поискала сертификат, че президентът Радев е физически здрав и ще издържи натоварването. Държавният глава е преминал пълни изследвания във ВМА.

"Този полет е отговорност за мен. И ще бъде на един хубав български празник - Никулден", коментира пред "Труд" Румен Радев.

Като бивш военен пилот и командир на ВВС ген. Радев има 1500 летателни часа на изтребител. Летял е на повечето бойни самолети, които са на въоръжение в страната. Той е единственият български пилот, изпълнил т.нар. "Кобра на Пугачов" - изключително сложна фигура от висшия пилотаж.

Вижте още

Над 330 килограма хероин са задържани в Барселона

Цената му на черния пазар може да достигне 120 млн. евроИспанската полиция задържа пратка хероин с тегло 331 кг, съобщи министърът на вътрешните работи Хуан Игнасио ....

Добави Коментар

CAPTCHA