Сряда 17, Януари 2018
Горещи Новини
Начало / Румен Радев на визита в Азербайджан

Румен Радев на визита в Азербайджан

Държавният глава Румен Радев e на официално посещение в Азербайджан на 13 и 14 октомври 2017 г., по покана на президента Илхам Алиев. Вчера Радев пристигна със съпругата си в страната, разположена на брега на Каспийско море.
В Баку президентите на България и Азербайджан ще проведат среща „на четири очи“, след което ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете държави. По-късно двамата държавни глави ще направят съвместни изявления.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени аспекти от двустранния политически диалог, търговско-икономическото сътрудничество и партньорството в областта на образованието, науката и културата, отношенията и сътрудничеството в областта на енергетиката и транспорта, както и актуални международни теми и въпроси на глобалната сигурност и миграцията.

В рамките на посещението си президентът Радев ще проведе срещи с министър-председателя на Азербайджан Артур Расизаде, както и със заместник-председателя на парламента Зияфат Асгеров

Вижте още

Две малки деца загинаха при взрив в къща край Годеч

Две деца загинаха при пожар във фургон в с.Шума, община Годеч. По първоначални данни огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво, съобщиха от МВР. Около 20.33 часа н....

Добави Коментар

CAPTCHA