Четвъртък 24, Май 2018
Горещи Новини
Начало / Родител нахлу в училище и удари 7-годишно момиче

Родител нахлу в училище и удари 7-годишно момиче

Полицията в Благоевград задържа мъж, проявил агресия към 7-годишно момиче.

Инцидентът е станал вчера около 11 часа в двора на 11 училище "Христо Ботев" в областния център. 43-годишният Б. Т. нахлул в учебното заведение и ударил по лицето 7-годишна ученичка от село Мурсалево след възникнал скандал между нея и дъщеря му, съобщиха от пресцентъра на областната полицейска дирекция.  

Малко по-рано същата сутрин, в голямото междучасие, въпросните първокласнички се сдърпали. Едното момиче казало на другото, че е "тъпачка", последвала реакция - засегнатата ученичка ударила в коремната област другата, която пък се обадила на баща си.

Към 11 часа, по време на час, разяреният родител пристигнал в учебното заведение. Охраната на входа не успяла да го спре и той нахлул в класната стая. Опитите на учителката и на охранителите да го озаптят останали неуспешни. Мъжът попитал със заплашителен тон коя е ученичката, ударила дъщеря му. След като разбрал кое е детето, последвала вербална агресия и закани за саморазправа. В яростта си той пернал по лицето въпросното момиче. 

Агресивният баща е задържан за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура- Благоевград.

Родителите на нападнатата ученичка са подали жалба в полицията и в Детска педагогическа стая. 

Регионалното управление по образование в областния център започна проверка на случая. Изискани са доклади от директорката на учебното заведение Мариана Митова, както и от класния ръководител на двете момичета. 

Вижте още

Има сериозна опасност Враца да остане без спешно отделение

Има реална опасност Враца да остане без спешно отделение. Това каза за „Дарик“ началникът на отделението д-р Тихомир Донов. Проблемът е в това, че отделение....

Добави Коментар

CAPTCHA