Събота 24, Февруари 2018
Горещи Новини
Начало / Речта на испанския крал активизира поддръжниците на независима Каталуния

Речта на испанския крал активизира поддръжниците на независима Каталуния

Каталунските лидери, които се обявяват за независимост, продължават да следват целта си въпреки недвусмисленото предупреждение от страна на испанския крал Фелипе VІ. Президентът на испанската автономна област Каталуния Карлес Пучдемон заяви пред BBC, че ще обяви независимост „в края на тази седмица или началото на следващата”.

Крал Фелипе VІ определи референдума в неделя като незаконен и недемократичен. Според кореспонденти в Испания, отказът на монарха да признае репресивното насилие от страна на властите в Мадрид срещу провеждането на вота по-скоро е разгневило поддръжниците на независимостта, отколкото да ги обезкуражи.

Същевременно испанският Върховен съд извика началника на каталунската регионална полиция, за да свидетелства като заподозрян в разследване за предполагаеми размирици, включително бунт срещу държавата.

Вижте още

22 - годишен благоевградчанин пренощува в ареста, полицаи го спипаха с амфетамин и канабис

22 – годишният И.К. от Благоевград се озова в ареста, след като полицаи го сгащиха с 91,5 гр. канабис, 8 грама амфетамин, мелничка и газов пистолет.Акцията на криминали....

Добави Коментар

CAPTCHA