Понеделник 17, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Ремонтират сградата на кметството в село Баня

Ремонтират сградата на кметството в село Баня

Община Разлог ще започне ремонт на сградата на кметството в село Баня. Възможността за ремонтиране на сградата е след спечелен проект по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика.

Сградата на кметството в с. Баня се нуждае спешно и неотложно от ремонт на покрива - демонтаж и монтаж на керемиди, частична подмяна на дървена конструкция, подмяна на старата дограма, нова мазилка по цялата фасада на сградата, мазилка на комини, подмяна на водосточните тръби и улуци.

При обилни снеговалежи и дъждове в сградата има течове, което води да частично разрушение на мазилката и материалната база като цяло. За предотвратяването на нови течове ще бъдат подменени улуците и водосточните тръби. Също така ще бъдат изградени мълниезащитна и заземителна инсталации, с цел обезопасяване на сградата.

Общият бюджет за проектното предложение е 97 137 лв., като финансирането по проекта от социалното министерство е 43 712 лева, а съфинансирането от Община Разлог е 53 425 лева.

„Ремонтът на сградата на кметството в с. Баня ще се осъществи след като с положените усилия на служителите от Общинска администрация-Разлог бе спечелен проектът по „Красива България“, каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев. „Реновирането на сградата е част от поетите ангажименти към жителите  на с. Баня и съм щастлив, че благодарение на екипа, работещ по проекта, ще имаме тази възможност“, сподели още той. 

Община Разлог е подготвила и кандидатства по проекти и за ремонт на улици в населеното място.

В кампания 2018 на Проект "Красива България" при Министерство на труда и социалната политика са одобрени общо 36 проектни предложения от цялата страна за финансиране и реализация.

Вижте още

Мъж, нападнал горски стражар, застава пред съда

Мъж, нападнал горски стражар, изправен на подсъдимата скамейка. Районна прокуратура – Разлог внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б. И. за извърше....

Добави Коментар

CAPTCHA