Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Реванш Джошуа – Кличко, Кобрата ще чака доста

Реванш Джошуа – Кличко, Кобрата ще чака доста

Размествания в ранглистата на IBF, Пулев е №2, но първи няма

Реваншът между Антъни Джошуа и Владимир Кличко е почти сигурен, заяви пред „Скай Спортс“ мениджърът на световния шампион по бокс Еди Хърн. Това означава, че двамата ще се срещнат до края на тази година и Кубрат Пулев няма как да стигне до мач с британеца за пояса на Международната боксова федерация (IBF). Българинът е официален претендент за него, но още не е ясно дали от тази организация няма да предпочетат далеч по-атрактивния и доходоносен реванш пред задължителната защита.

„Почти е сигурно, че следващият съперник е Кличко, каза Еди Хърн. - Това ни е договорката до момента и няма причина за промяна. Стига в последния момент да не чуем нещо друго от Бернд Бьонте (промоутъра на Кличко б.р.). Тази седмица Бьонте ще се срещне с Кличко, ще разговарят по темата, отговор ще има до края й. Не вярвам Кличко да пренебрегне нито парите, които го чакат, нито шанса за такъв бой. Ние вече ще мислим къде да се играе този мач. Имаме много предложения - Нигерия, Дубай, Америка и Кардиф. Последният вариант не е най-добър от финансова гледна точка, но пък отново е в рамките на Обединеното кралство. В близките дни ще разгледаме всички възможности, но последната информация е, че ще се изправим срещу Кличко.“

Хърн уточни, че Кубрат Пулев и следващият съперник, срещу когото ще играе неговият боксьор, ако спечели реванша. Той ще се играе именно с тази уговорка и промоутърът се надява да получи разбиране от IBF. Промоутърът отново намекна и за финансова компенсация за Пулев и неговия щаб, ако прояви търпение. Засега от „Зауерланд“ обаче няма отзиви за такъв вариант. „Няма как да избегнем Пулев, ако реваншът пропадне, следващият противник е Пулев, а иначе той ще е следващият след реванша, добави Хърн. - От IBF знаят това и се надявам да ни влязат в положението.”

Междувременно IBF публикува новата си ранглиста в тежка категория, в която са настъпили значителни промени.
 
Първата позиция в нея е вакантна, независимо от факта, че Кубрат Пулев е задължителен претендент за титлата. Той е записан в нея под №2. Трети е камерунецът Карлос Такам, срещу когото българинът ще трябва да се бие, ако федерацията отнема пояса на Джошуа. Владимир Кличко, който се беше смъкнал на 7-а позиция, сега е с 2 места напред. От класацията е изпаднал кубинецът Луис Ортис, който беше №4 и на това място е Кристиян Хамер, германец, роден в Румъния.

Вижте още

Мъж, нападнал горски стражар, застава пред съда

Мъж, нападнал горски стражар, изправен на подсъдимата скамейка. Районна прокуратура – Разлог внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б. И. за извърше....

Добави Коментар

CAPTCHA